Productia de Ford Mondeo va fi intrerupta din martie 2022

Dupa un ciclu de viata de 19 de ani, Ford a confirmat ca va incheia productia Mondeo in martie 2022 si ca modelul nu va fi inlocuit in Europa.

Lansat ca prima „masina mondiala de la Ford”, Mondeo este in vanzare din 1993 si se afla in prezent la a cincea generatie. Din punct de vedere istoric, a fost unul dintre principalele modele globale ale marcii, inregistrand vanzari de peste 86.500 de unitati la inceputul deceniului, dar cota de piata a scazut in fata popularitatii sporite a SUV-urilor, compania declarand ca in 2020 a reusit sa vanda numai 2400 de unitati. 

Cu Mondeo gata sa iasa din productia Ford, gama de autoturisme a producatorului din Marea Britanie cuprinde doar Fiesta si Focus, pe langa SUV-urile B si C. Ambele autoturisme au primit recent optiuni de motorizare hibrida si urmeaza sa fie actualizate la sfarsitul acestui an. Raman, totusi, intrebari despre ce se va intampla cand cele doua modele hatchback vor ajunge la sfarsitul ciclului de viata estimat in 2023, respectiv 2024. Linia europeana Ford va fi complet electrica pana in 2030 si este putin probabil sa lanseze noi modele cu combustie inainte de acest termen.

Potrivit informatiilor publicate de Autocar, in conformitate cu obiectivele sale de electrificare, Ford a anuntat ca fabrica sa din Valencia, care produce in prezent Mondeo alaturi de versiunile 2.0 si 2.3 litri ale motoarelor pe benzina Ecoboost ale firmei, va construi motorul pe benzina hibrid cu ciclu Atkinson de 2.5 litri, folosit pentru Kuga, Galaxy si S-Max, de la sfarsitul anului viitor. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>