Producătorii de semiconductori vor crește prețurile semnificativ în următoarea perioadă

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), cel mai mare producător de semiconductori din lume, intenționează să mărească prețurile cu până la 20%, dând o nouă lovitură industriei auto asediate de pandemie.

Compania intenționează să mărească costurile pentru cele mai avansate cipuri cu 10%, în timp ce articolele utilizate mai frecvent în mașini vor crește cu 20%, potrivit rapoartelor din The Wall Street Journal.  De asemenea, publicația americană a declarat că noile prețuri vor intra pe piață, cel mai probabil, mai târziu la începutul anului viitor. 

Astfel, mai mulți producători auto sunt obligați să reducă producția pentru a face față lipsei de semiconductori. Toyota a fost ultimul care a anunțat reduceri semnificative ale producției din fabrică, reducându-și nivelurile de activitate la nivel mondial pentru luna septembrie, informează Autocar. Totodată, compania japoneză intenționează să construiască luna viitoare 540.000 de vehicule, cu 40% mai puțin decât obiectivul inițial de 900.000, potrivit rapoartelor. 

La începutul acestui an, Ford a anunțat că ar putea pierde 50% din capacitatea sa de producție, în timp ce Nissan, Honda și Jaguar Land Rover au spus, de asemenea, că sunt nevoiți să reducă activitățile din fabrici. Chiar și companiile care aveau un stoc mai mare de piese, cum ar fi Toyota, încep acum să simtă criza de semiconductori. 

Sursă foto: financialintelligence.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>