Primul model electric oferit de Bently va fi lansat în 2025, ca parte a unei investiții de 2,5 miliarde de lire sterline

Anunțul pare să consolideze viitorul companiei Bentley, în urma unei investiții de 2,5 miliarde de lire sterline alocate cercetării și dezvoltării în următorul deceniu, punând un accent deosebit pe durabilitate. 

Producătorul spune că Bentley EV-urile vor fi construite la uzina Crewe a companiei de lux din Marea Britanie. „Din 1936, de când am început să construim, am investit sute de milioane de lire sterline în infrastructură și certificare pentru electrificare, așa că avem capacitatea de a face acest lucru”, a declarat directorul executiv al companiei, Adrian Hallmark, pentru Autocar. 

Anunțul companiei face parte din strategia Bentley Beyond100, lansată în 2020,  prin care își propune să devină un producător exclusiv electric și complet neutru până în 2030. Alături de amplasamentul existent, Bentley va construi o nouă facilitate greenfield. 

Așa-numita „Bentley Dream Factory”, care include terenul existent și extinderea viitoare, are scopul de a transforma operațiunile Bentley „într-un etalon al producției de mașini de lux cu experiențe unice pentru clienți și angajați”, încorporând conceptele de producție digitală de ultimă generație, promițând, în același timp, un impact redus asupra mediului. 

„Marcăm deja apogeul în producția de mașini de lux și ne-am transformat deja fabrica pentru a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, cu cele mai bune acreditări de mediu din industrie”, a adăugat Peter Bosch, membru al consiliului de producție Bentley.

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>