Prețurile vehiculelor electrice au crescut cu 28% în Europa

În ultimii zece ani, prețurile vehiculelor electrice pe piețele occidentale au diferit dramatic de cele din China, potrivit unui raport de analiză Jato Dynamics. Din 2011, prețul mediu al unei mașini electrice noi în China a scăzut de la 41.800 euro la 22.100 euro, înregistrând o scădere de 47%. Cu toate acestea, în Europa, media a crescut de la 33.292 euro în 2012 la 42.568 euro anul acesta, marcând o creștere de 28%, informează specialiștii de la Autocar. Mai mult decât atât, prețurile medii au urcat și mai mult în SUA, cu circa 38% în ultimul deceniu. 

Conform datelor oferite de Jato Dynamics, vehiculele electrice sunt cu 52% mai scumpe decât mașinile ICE din Marea Britanie, în timp ce în Olanda procentul crește până la 54%. Norvegia este singura țară europeană care a depășit tendința, acolo unde vehiculul electric costă cu 8500 euro mai puțin decât mașina pe combustibil fosil. 

Presă internațională scoate în evidență faptul că progresele Chinei din ultimul deceniu sunt rezultatul unui efort consolidat de a se impune ca lider în industria vehiculelor electrice, în urma investițiilor guvernamentale din 2009. De câțiva ani, China a început eliminarea treptată a stimulentelor consumatorilor, în timp ce producătorii din Europa rămân dependenți de schemele guvernamentale pentru a face vehiculele electrice pe scară largă accesibile. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>