Porsche va produce baterii EV de înaltă performanță

Producătorul de lux și firma germană Customcells vor dezvolta împreună baterii de înaltă performanță pentru viitoarele modele din gama Porsche. Potrivit presei brotanice, Cellforce, noua întreprindere, va avea o participație de 83,75% din partea companiei auto și aproximativ 60 de milioane de euro din finanțarea proiectului vor proveni din partea guvernului german și a statului Baden-Württemberg.

Se pare că noile baterii, produse la Tübingen, Germania, permit o densitate de putere crescută față de articolele convenționale, produse în masă. De asemenea, vor câștiga mai multă încărcare prin frânarea regenerativă, vor rezista la temperaturi ridicate și vor fi capabile să se încarce mai repede, a informat Porsche.

Producția va fi limitată, cu o capacitate anuală de 100 MWh, suficientă pentru a furniza 1000 de vehicule electrice. Acesta va deservi în primul rând aplicații de motorsport, precum și „versiuni de înaltă performanță ale mașinilor existente”, potrivit șefului cercetării și dezvoltării Michael Steiner. Porsche nu a precizat încă ce formă vor lua aceste mașini de producție. 

Șeful de dezvoltare a sugerat, totodată, că alte mărci de performanță din grupul Volkswagen, Bentley, Bugatti și Lamborghini vor putea beneficia de această tehnologie mai târziu. „Planul nostru este ca Porsche să fie primul client, dar cu siguranță, dacă această tehnologie este atractivă ca soluție performantă, va fi deschisă și pentru alte mărci din grupul Volkswagen”, a declarat acesta pentru Autocar. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>