Porsche va oferi și versiuni electrice pentru 718 Cayman și 718 Boxster

Viitoarea generație Porsche 718 Cayman și 718 Boxster urmează să adopte o nouă arhitectură destinată mașinilor electrice, concepută să imite specificațiile tehnice ale motorului de pe mașinilor cu combustie. Se pare că noua platformă ar putea susține și viitoarele modele din gama Audi și Lamborghini. 

Mai mult, producătorul de lux intenționează să scoată la vânzare noile modele până la jumătatea deceniului. Următoarea generație 718 va fi a cea de-a treia linie de modele electrice din gama Porsche, după mai multe derivate ale lui Taycan și sosirea lui Porsche Macan EV anul viitor. Compania vrea ca modelele cu zero emisii să reprezinte 50% din vânzările sale globale în 2025 și 80% în 2030, dar încă nu a confirmat datele de lansare pentru echivalentele pur electrice ale mașinii sport Porsche 911 și SUV-ului Porsche Cayenne. 

Firma din Stuttgart a dezvăluit anul trecut conceptul Porsche Mission R, o mașină de curse care sugerează detaliile de stil și dimensiunile modelelor Cayman și Boxster, încă neanunțate. Porsche a recunoscut că Mission R reflectă munca depusă în paralel în studioul de design al companiei cu privire la viitoarele vehicule electrice, sugerând că anumite elemente de stil vor fi văzute în timp util pe modelele de serie. Mașina este, de asemenea, apropiată ca dimensiuni de actualele 718 Cayman și Boxster. 

După o investiție de circa 500 de milioane de euro la uzina din Zuffenhausen, producția noilor automobile este planificată să înceapă de anul viitor. .Modelele vor avea la bază platforma PPE (Premium Platform Electric) și vor oferi o autonomie de circa 400 kilometri.  

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>