Porsche suspendă producția Taycan din cauza lipsei de componente 

Producătorul german de automobile a anunțat, într-un comunicat de presă, că va suspenda producția modelului său electric Taycan, la uzina din Stuttgart-Zuffenhausen, până la sfârșitul săptămânii viitoare, din cauza unei lipse de componente. 

Pe fondul crizei din Ucraina, industria auto de la nivel european, și nu numai, se confruntă cu mari probleme de aprovizionare. Furnizorii de cablaje ucrainieni au fost nevoiți să își suspende activitatea din cauza forțelor militare ruse.

Circa 200 de mașini Taycan sunt construite zilnic la uzina din Stuttgart. Cu toate acestea, producția din Leipzig, care a fost suspendată până la sfârșitul acestei săptămâni, va fi reluată parțial luni din cauza unei situații de aprovizionare îmbunătățite, a explicat Porsche. 

Producătorii auto din Europa se luptă să obțină cabluri și alte componente esențiale, deoarece furnizorii din vestul Ucrainei au fost blocați de invazia Rusiei, forțându-i să reducă sau să oprească producția. 

Sursă: reuters.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>