Porsche si Volkswagen analizeaza intrarea in Formula 1

Daca noul regulament va impune folosirea combustibililor ecologici pentru monoposturi din 2025, Porsche si grupul Volkswagen iau in calcul posibilitatea de a intrarea in Formula 1. 

Potrivit unor informatii publicate de BBC, Volkswagen a demarat un studiu de fezabilitate, solicitat de o parte dintre membrii consiliului de administratie al companiei, pentru a justifica o participare in Formula 1 cu propria echipa. 

“Implementarea acestui tip de combustibili ar fi foarte interesanta pentru noi din punctul de vedere al sustenabilitatii. Daca proiectul va merge inainte, vom face o evaluare si vom discuta detaliile in cadrul grupului VW,” a anuntat vicepresedintele Porsche Motorsport, pentru BBC. 

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) doreste ca Formula 1 sa promoveze tot mai mult biocombustibilii, astfel incat sa devina o competitie cu emisii zero peste zece ani. In acest context, FIA poarta discutii cu o parte dintre companiile producatoare, cu scopul de a stabili noile prevederi ale campionatului mondial de Formula 1. 

Stefano Domenicali, seful FIA , a declarat la inceputul anului ca producatorii auto prefera sa „pastreze tacerea”, insa dezvolta un interes pentru beneficiile rezultate din intrarea in F1.  

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>