Porsche si Volkswagen analizeaza intrarea in Formula 1

Daca noul regulament va impune folosirea combustibililor ecologici pentru monoposturi din 2025, Porsche si grupul Volkswagen iau in calcul posibilitatea de a intrarea in Formula 1. 

Potrivit unor informatii publicate de BBC, Volkswagen a demarat un studiu de fezabilitate, solicitat de o parte dintre membrii consiliului de administratie al companiei, pentru a justifica o participare in Formula 1 cu propria echipa. 

“Implementarea acestui tip de combustibili ar fi foarte interesanta pentru noi din punctul de vedere al sustenabilitatii. Daca proiectul va merge inainte, vom face o evaluare si vom discuta detaliile in cadrul grupului VW,” a anuntat vicepresedintele Porsche Motorsport, pentru BBC. 

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) doreste ca Formula 1 sa promoveze tot mai mult biocombustibilii, astfel incat sa devina o competitie cu emisii zero peste zece ani. In acest context, FIA poarta discutii cu o parte dintre companiile producatoare, cu scopul de a stabili noile prevederi ale campionatului mondial de Formula 1. 

Stefano Domenicali, seful FIA , a declarat la inceputul anului ca producatorii auto prefera sa „pastreze tacerea”, insa dezvolta un interes pentru beneficiile rezultate din intrarea in F1.  

Articolul precedent

Varianta asiatica Skoda Kushaq va debuta pe 18 martie

Mercedes EQS 2022 dezvaluie un design elegant

Articolul urmator