Porsche Macan va primi o versiune pur electrică în 2024

Producătorul german de automobile a anunțat că actualul Macan cu motor termic va fi înlocuit de o versiune 100% electrică până în 2024. Până atunci, însă, SUV-ul primește o serie de îmbunătățiri la nivel vizual. 

„Există mai mulți factori limitativi într-un astfel de proiect. Unul dintre aceștia este, desigur, legislația. Normele de emisii sunt un alt factor limitativ. Momentan nu a fost luată o decizie finală, dar presupunem că 2024 va fi anul în care va debuta această versiune cu zero emisii” a declarat Sebastian Staiger, șeful liniei de produse Porsche Macan. 

La mijlocul lunii iulie, compania a publicat primele imagini cu Macan facelift. Reviziile de design sunt subtile, deși nu este surprinzător, având în vedere că modelul a primit o actualizare de stil în 2019. Totuși, există o nouă bară de protecție frontală cu un aspect mai distinctiv și un difuzor posterior mai agresiv cu o suprafață texturată 3D.

Ciclul de viață pentru Macan se apropie de final, cel puțin pentru actuala configurație, cu motor termic. Pentru mulți însă, electrificarea modelului nu pare să-i ia prin surprindere, având în vedere că standardul Euro 7 se așteaptă să fie implementat în 2025.

Sursă: autocar.co.uk

Articolul precedent

Proiectul pentru Autostrada A10 Sebeș – Turda a fost finalizat în proporție de 98%

Ford Bronco ar putea veni pe piața din Europa din 2023

Articolul urmator