Porsche anunta investitii de circa 70 de milioane de euro

Dupa ce a investit 70 de milioane de euro in compania croata de vehicule electrice, producatorul auto detine in prezent 24% din pachetul de actiuni Rimac. 

Fara a dezvalui suma, Porsche a cumparat in cursul lui 2018, 10% din actiunile Rimac. Ulterior, in 2019, pachetul de actiuni a crescut la 15.5%, astfel ca producatorul german a anuntat o noua investitie. Astfel, producatorul de hypercar-uri electrice a primit cele 70 de milioane de euro din partea constructorului din Stuttgart. 

Totodata, aceasta tranzactie a favorizat speculatiile cu privire la viitorul Buggati in cadrul grupului Volkswagen. Conform informatiilor din presa internationala, Volkswagen ia in considerare plasarea marcii Bugatti catre Rimac, la schimb cu o crestere a pachetului de actiuni pe care Porsche il detine in cadrul companiei din Croatia.  

In plus, tranzitia tranzitia brandului Bugatti catre Rimac ar avea la baza, conform Volskwagen, tehnologiile dezvoltate si oferite de producatorul de vehicule electrice. 

Rimac Automobili este un producator de automobile cu sediul in Sveta Nedelja, care dezvolta si produce masini sportive electrice, trenuri de transmisie si sisteme de baterii. Compania a fost fondata în 2009 de Mate Rimac iar primul model al brandului, denumit Concept One, a fost cel mai rapid vehicul electric din lume.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>