Polestar isi propune sa elimine emisiile de carbon din productie sa pana in 2030

„Compensarea carbonului prin plantarea copacilor nu este un plan realizabil pe termen lung, deoarece padurile ar putea fi taiate sau arse de incendii”, sustine compania, potrivit rapoartelor de expertiza. 

„Impunandu-ne sa cream o masina complet neutra din punct de vedere climatic, suntem obligati sa ajungem dincolo de ceea ce este posibil astazi. Va trebui sa punem la indoiala totul, sa inovam si sa privim tehnologiile exponentiale pe masura ce proiectam spre zero”, a explicat Thomas Ingenlath, directorul executiv al companiei.

Nu se stie cu exactitate ce va face Polestar pentru a-si atinge obiectivul, dar compania sustine ca proiectul Polestar 0  va avea un impact fundamental asupra modului in care sunt construite masinile sale. De asemenea, firma va colabora cu furnizorii si retalilerii pentru a elimina dioxidul de carbon din operatiunile lor.

Potrivit Autocar, producatorul auto a inceput deja sa pune lucruile in miscare, obiectivele climatice facand parte din schema sa de bonusuri pentru angajati. Firma suedeza mai spune ca va publica „declaratii de sustenabilitate” similare celor utilizate in industria alimentara si a modei, incepand cu Polestar 2 si incorporand in cele din urma intreaga sa gama.

Miscarea urmeaza o noua tendinta in industria auto, producatorii sunt tot mai dornici sa arate ca vehiculele lor electrice fac mai mult decat să combata pur si simplu emisiile din teava de esapament. Anul trecut, Volkswagen a sustinut ca productia noului sau hatchback ID 3 va fi complet neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>