Pe ce loc se clasează România în topul țărilor UE cu cea mai slabă infrastructură pentru mașinile electrice

România se numără pe lista țărilor din Uniunea Europene cu o infrastructură slab dezvoltată pentru încărcarea mașinilor electrice, potrivit unui raport prezentat de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

La nivelul Uniunii Europene există o lipsă acută de puncte de încărcare pentru mașinile electrice de-a lungul rețelelor rutiere în majoritatea statelor membre. ACEA, asociația care reprezintă interesele industriei auto la nivel european atrage atenția politicienilor europeni asupra faptului că între planul FIT 55, de interzicere a motoarelor cu ardere internă în 2035, și planul de amplasare a stațiilor de încărcare există o mare discrepanță. 

Se pare că 10 state membre nu dispun de o stație de încărcare la fiecare 100 de kilometri de drumuri cheie. Cu excepția Ucrainei, toate aceste țări au, de asemenea, o cotă de piață a  vehiculelor electrice mai mică de 3%. Nu mai puțin de 18 dintre acestea dispun de 5 puncte de încărcare pe 100 km de drum, doar patru având mai mult de 10 încărcătoare pentru fiecare 100 km de străzi. România se situează pe locul cinci, cu mai puțin de un punct de încărcare la fiecare 100 de kilometri de drumuri. 

Comisia Europeană a propus ca până în 2030, totalul emisiilor de carbon să se reducă cu până la 55% față de nivelurile înregistrate anul acesta, în creștere față de obiectivul de 37,5% pentru 2030 stabilit cu trei ani în urmă, astfel că pentru a-l atinge, companiile auto vor trebui să lanseze pe piață milioane de vehicule cu zero emisii de carbon în următorii ani. 

Sursă: profit.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>