Noul Volvo C40 Recharge pur electric atinge o autonomie de 420 de kilometri

Producatorul suedez a lansat oficial noul C40 Recharge. In ciuda faptului ca se deplaseaza pe aceeasi platforma CMA ca si versiunea XC40, noul coupe crossover este primul model Volvo din istorie conceput ca un EV pur. 

La nivelul designului exterior, SUV-ul are in componenta sa un plafon plonjat, faruri cu lumini de zi, inspirate din conceptul „Ciocanului lui Thor”, si o semnatura luminoasa LED, avand o tehnologie pixel de ultima generatie, in comparatie cu modelele anterioare. 

Profilul noului C40 se aseamana destul de mult cu designul versiunii XC40, in ceea ce priveste oglinzile, matritele si santurile laterale. Fanii Volvo se vor bucura sa auda ca modelul vine echipat cu cate un motor electric pe fiecare punte, dezvoltand impreuna 408 CP si 660 Nm, astfel ca poate realiza un sprint de 100 km in doar 4.9 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 180 kmh. 

Datorita pachetului de baterii litiu-ion de 78 kWh, autonomia vehiculului creste pana la 420 de kilometri (WLTP). Cu o singura incarcare rapida, bateria ajunge la 80% din capacitate in aproximativ 40 de minute. 

Directorul tehnologic al companiei, Henrik Green, a declarat ca „Recharge C40 reprezinta viitorul companiei Volvo”. Ca o completare pentru cei care vor sa achizitioneze un C40 Recharge, comenzile vor fi exclusiv online. Totodata, SUV-ul coupe, frate cu XC40 Recharge, urmeaza sa fie asamblat la aceeasi uzina din Belgia. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>