Noul Opel Astra primește o versiune pur electrică în 2023

Producătorul de automobile lucrează la o nouă versiune „Astra-e” pentru a-și completa portofoliul cu produse electrice care cuprinde, în prezent, modelele Corsa-e, Mokka-e, Combo-e Life și Vivaro-e Life. Împreună cu marca germană Opel, Vauxhall va avea o gamă complet electrică de produse din 2028. 

Vauxhall Astra din a opta generație, restilizată și reinventată mecanic, va fi disponibilă ca vehicul pur electric începând cu 2023, potrivit companiei. Oferind noi detalii despre viitorul hatchback, se pare că Astra-e va împărți aceleași elemente de transmisie cu versiunile Combo și Vivaro, bazate pe arhitectura modulară EMP2 de la Stellantis. 

Platforma este utilizată, de asemenea, de o varietate de modele, inclusiv Peugeot 308 din a treia generație care este aproape identic din punct de vedere mecanic. În prezent, atât Astra cât și modelul 308, sunt acum disponibile cu o gamă de două motoare PHEV, alături de o gamă mai convențională de motoare pe benzină și diesel. 

Fiecare opțiune PHEV este oferită cu un motor pe benzină turbo alimentat cu patru cilindri de 1.6 litri, cu 148 CP sau 178 CP, la un motor electric de 109 CP în cutia de viteze automată cu opt trepte pentru ieșiri combinate de 178 CP și respectiv 222 CP. 

Opțiunile de motorizarea cu combustie internă cuprinde un turbo triplu pe benzină de 1.2 litri cu 108 CP sau 128 CP și un motor diesel cu patru cilindri turbo cu 128 CP, fiecare fiind asociat standard cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, însă poate fi oferită și cu versiunea cu opt trepte. 

Sursă foto: motor.es

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>