Noul model BMW iX5 Hydrogen va fi prezentat în cadrul Salonului Auto din München

Producătorul german promovează în mod sistematic dezvoltarea tehnologiei celulelor de combustibil cu hidrogen ca opțiune suplimentară pentru o mobilitate individuală durabilă, informează BMW Group. La doi ani de la dezvăluirea conceptului BMW i Hydrogen NEXT, compania va prezenta noul BMW iX5 Hydrogen la IAA Mobility 2021 din München. 

Încă în curs de dezvoltare pentru versiunea de serie, modelul cu sistem de propulsie e bază de hidrogen va fi produs într-un număr limitat și va fi utilizat în scopuri demonstrative și de testare de la finalul anului viitor. Sistemul său de celule de combustibil cu hidrogen este o dovadă suplimentară a expertizei de lider a BMW Group în domeniul tehnologiilor de acționare electrică. 

În viziunea producătorului, tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen are potențialul de a deveni un pilon suplimentar în portofoliul de vehicule BMW pentru mobilitate locală fără CO2. Marca BMW i, care este orientată în totalitate către mobilitatea locală fără emisii, ar putea oferi în viitor și vehicule cu trenuri de acționare cu pilă de combustibil cu hidrogen, pe lângă modelele cu baterie electrică precum BMW i3, BMW iX3, BMW iX și BMW i4. 

Cu condiția ca hidrogenul să fie produs folosind energie regenerabilă și infrastructura necesară să fie disponibilă, această tehnologie poate completa portofoliul de trenuri electrice BMW Group și să răspundă frecvent nevoilor clienților care nu au acces la infrastructura de încărcare electrică. 

Sursă foto: promotor.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>