Noul Maserati Grecale – până la 530 de cai putere și o versiune electrică

După o perioadă îndelungată, în care am văzut doar imagini și detalii tehnice, producătorul italian a lansat, oficial, mult așteptatul model Grecale, cel de-al doilea SUV al companiei din Modena, după Levante. Modelul va fi oferit cu 3 motorizări, cea mai puternică fiind de 530 de cai putere și, în plus, se pare că SUV-ul va primi și o versiune electrică denumită Grecale Folgore care dispune de de un sistem la 400 de volți. 

Maserati Grecale GT este cea mai accesibilă dintre cele trei versiuni și dispune de un motor în 4 cilindri, microhibrid, care dezvoltă 300 de cai putere. Modelul intermediar poartă numele Modena și are o unitate asemănătoare, dar care dezvoltă, însă, 330 de cai putere. Maserati Grecale Trofeo este cea mai puternică versiune din gamă și vine echipată cu un propulsor V6 de 3.0 litri care dezvoltă 530 de cai putere. Se bazează pe motorul Nettuno, întâlnit pe MC20 și vine disponibilă într-o versiune exclusivă de lansare, numită PrimaSerie Launch Edition. Modelul de performanță reușește să facă un sprint de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde, atingând o viteză maximă de 285 de km/h.

La interior, clienții vor beneficia numai de instrumente digitale. În centrul planșei de bord este amplasat un ceas digital, iar sistemul multimedia, numit Maserati Intelligent Assistant, este afișat pe un ecran central de 12.3 inci. Sub acesta este amplasat un alt display care măsoară 8.8 inci pentru alte comenzi. De asemenea, în pachetul standard există și un sistem audio 3D, cu 14 difuzoare. Opțional, acesta poate fi comandat și cu 21 de difuzoare.

Producătorul pune la dispoziția șoferilor patru moduri de conducere cu ajutorul sistemului Vehicle Dynamic Control: comfort, GT, sport, off-road și corsa (prezent doar pe modelul Trofeo).

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>