Noul Ford Ranger Raptor 2022 primește un V6 pe benzină de 284 CP

Producătorul a înlocuit motorul turbo diesel de 2.0 litri cu un V6 pe benzină de 3.0 litri, substanțial mai puternic. Totodată, pick-up-ul primește o reproiectare radicală, influențată de modelul F-150 Raptor, prezent pe piața americană. Sursele oficiale anunță că versiunea noului Ranger de-a patra generație va fi pusă în vânzare în Europa, livrările urmând să aibă loc la sfârșitul verii.

Noul V6 twin-turbo pe benzină de 3.0 litri produce o putere totală de 284 CP, o creștere de până 74 CP și 362 lb ft. Deși Ford nu a dezvăluit încă cifrele de performanță, se așteaptă ca noul Raptor să depășească versiunea anterioară, care a avut nevoie de 10 secunde pentru a atinge suta de kilometri. Cu toate acestea, se pare că motor diesel de 2.0 litri va fi disponibil și versiunea Raptor din 2023. 

„Este o experiență total captivantă. Ai un V6 twin-turbo pe benzină care face un zgomot grozav și asta pentru că am petrecut mult timp în laboratorul de sunet”, a declarat pentru Autocar Justin Capicchiano, managerul programului Ford Performance. La fel ca în cazul modelului actual, modificările față de Ranger standard depășesc cu mult grupul de propulsie. Șasiul a fost revizuit pentru a îmbunătăți performanța și durabilitatea off-road. Modelul beneficiază de noi suporturi și întăriri, amortizoare Fox cu supapă activă de 2.5 inci și o placă de protecție din oțel cu o grosime de 2,3 mm. 

Îmbunătățirile vizuale se extind la o grilă personalizată cu insigne masive, arcuri de roată mai mari, jante din aliaj de 17 inci, învelite în anvelope groase pentru toate terenurile, și o serie de elemente de stil care îmbunătățesc aerodinamica. În interior, modelul este oferit cu scaune „inspirate de avionul de luptă cu reacție”, cusături și accente ornamentale portocalii. 

Sursă: autocar.co.uk

Articolul precedent

Audi ar urma să lanseze un nou SUV cu zero emisii în 2023 

Toyota și Yamaha dezvoltă un motor V8 alimentat cu hidrogen care dezvoltă 444 CP

Articolul urmator