Noul Aston Martin V12 Vantage dezvăluie un motor de 690 CP

Aston Martin a reînviat emblematicul V12 Vantage pentru o ediție comemorativă și extrem de exclusivistă a coupé-ului său sport cu două locuri, promițând performanțe substanțial îmbunătățite spre deosebire de modelul V8 standard. 

Compania britanică va construi doar 333 de exemplare ale noului Aston Martin V12 Vantage, însă toate au fost deja vândute, înainte de dezvăluire, la un preț de pornire de 265.000 lire sterline, cu circa 123.000 lire sterline mai mult decât versiunea anterioară de vârf Vantage F1 Edition. Este al treilea și ultimul Vantage cu motor V12 pe care Aston Martin îl va construi vreodată.

Folosește același motor de 5.2 litri cu două turbocompresor și 12 cilindri ca și Aston Martin DB11 și Aston Martin DBS, dar într-o stare ceva mai personalizată care îi oferă până la 690 CP și 752 Nm, suficient pentru a atinge o viteza maximă de 321.87 km/h. Cutia de viteze automată cu opt trepte este preluată de la modelul standard, dar recalibrată pentru a oferi timpi de schimbare mai rapizi și o mai bună „interacțiune cu șoferul”. 

Tobias Moers, șeful mărcii a declarat că V12 Vantage a fost „mașina erou” a companiei în ultimii ani și că această ultimă iterație este o ieșire finală potrivită pentru parcursul său emblematic. Ediția specială a fost descrisă ca fiind cel mai rapid, mai puternic și mai dinamic V12 Vantage din toate timpurile. Aston Martin este unul dintre puținii producători care încă mai construiesc mașini cu motor V12. 

Ferrari s-a angajat să ducă mai departe tradiția motorului cu 12 cilindri, Lamborghini va înlocui Aventador cu un nou hibrid V12 anul viitor, Rolls-Royce își va menține pe piață unitatea derivată de la BMW până în 2030, când va ajunge un model complet electric, iar versiunea luxoasă Mercedes-Maybach S-Class va continua să folosească propulsorul de 6.5 litri al companiei. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>