Noua versiune a modelului Y de la Tesla se lasă așteptată

Se pare că gigantul tehnologic se află într-o poziție favorabilă pentru a lansa o nouă versiune Model Y până la sfârșitul acestui an sau la începutul lui 2022, dar care să permită o autonomie mai mare. 

Până în prezent, doar modelul Tesla S se bucură de 643 de kilometri autonomie EPA, însă îmbunătățirile gamei rămân principala prioritate pentru companie. Potrivit specialiștilor de la Motor1.com, viitoarea generație Plaid+ va atinge o autonomie record de 804 kilometri, în timp ce noul Tesla Model Y, construit la fabrica din Texas, va beneficia de cele mai noi baterii „4680”, alături de alte actualizări care ar trebui să ofere îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește eficiența, greutatea și costul. 

Modelul Y Long Range 2021 poate asigura o autonomie de 524 km sau de 487 km în cazul versiunii Performance, ceea ce înseamnă că, pentru a ajunge la 643 de kilometri, Tesla ar trebui să crească capacitatea cu 22,7%. Cu alte cuvinte, există posibilități tehnice de a ajunge la 643 de kilometri, raza de acțiune fiind prioritatea maximă, însă Modelul S nu va fi depășit, deoarece autonomia va crește și în cazul acestuia. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>