Noua generație Volkswagen ID.5 promite până la 299 CP și 520 de kilometri autonomie

Producătorul german a dezvăluit primele imagini oficiale cu noul SUV pur electric ID.5, disponibil în trei versiuni de motorizare. Gama de mașini electrice ID de la Volkswagen a fost recent extinsă cu lansarea oficială a noii generații. 

Volkswagen ID.5 se bazează pe aceeași platformă MEB a grupului, la fel ca modelele ID.3 și ID.4, dar în comparație cu acestea, noua generație câștiga un plafon plonjat și un coeficient aerodinamic Cx îmbunătățit, iar în ceea ce privește volumul de încărcare, al portbagajului, acesta totalizează 1.561 de litri cu scaunele din spate rabatate. 

La interior, noul ID.5 este identic cu cel al modelului de generație anterioară, exceptând sistemul care a fost actualizat, iar în ceea ce privește specificațiile tehnice, vehiculul este oferit cu o singură variantă de baterie (77 kWh). De asemenea, clienții pot alege una din cele trei niveluri de echipare: versiunea Pro vine cu un singur motor electric care dezvoltă 170 CP), Pro Performance cu propulsor de 204 CP și versiunea de performanță GTX, echipată cu două agregate electrice, câte unul pe fiecare punte. 

La fel ca în cazul generației ID.4 GTX, ansamblul dezvoltă o putere totală de 299 CP, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 6.3 secunde și o viteză maximă de 180 km/h. Producătorul auto spune că versiunile Pro Performance și ID.5 GTX promit o autonomie de 520 kilometri, respectiv 480 de kilometri. 

Sursă auto: auromarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>