Noua generatie Nissan X-Trail este oferita cu tehnologia de varf ePower

Cel mai mare SUV al companiei Nissa va fi pus in vanzare pe continentul european incepand cu vara lui 2022. Prezentat integral pentru prima data in cadrul salonului auto din Shanghai, Nissan X-Trail imparte cea mai mare parte a designului exterior si interior cu versiunea Rogue. 

Noua tehnologie inovatoare ePower se diferentiaza de un propulsor hibrid standard prin faptul ca vehiculul vine dotat cu un motor pe benzina care este utilizat exclusiv pentru a incarca o bateria care alimenteaza un alt motor electric conectat la puntea fata.  

Cel mai probabil, motorizarea noului X-Trail va coincide cu sistemul de pe versiunea Qashqai, care cuprinde un motor pe benzina de 1.5 litri cuplat la un motor electric montat pe puntea din fata pentru a dezvolta puterea totala de 188 CP. Noile imbunatatiri vor oferi o eficienta sporita si emisii de carbon mai reduse fata de motoarele pe benzina pura si diesel utilizate in prezent. Masina de a patra generatie va ramane disponibila optional cu sapte locuri, insa promite o eficienta sportita in ceea ce priveste manevrele de parcare.

La fel ca in cazul modelului Qashqai, producatorul a confirmat ca noul X-Trail, dezvoltat pe arhitectura CMF-C, va include noi suspensii pe fata, dar si o configurare mai receptiva a directiei, pentru a imbunatati comportamentul dinamic. 

Producatorul auto nu a dezvaluit inca informatii legate de pretul vehiculului, insa se asteapta sa porneasca de la suma de aproximativ 23.000 de lire sterline.

Articolul precedent

Maserati Levante obtine patru cilindri electrificati care ofera pana la 330 de cai putere

Opel a dezvaluit primele imagini ale prototipul electric Manta Gse ElektroMOD

Articolul urmator