Noua arhitectură electrică E-Sports produsă de Lotus poate suporta până la 884 CP

Lotus Cars, constructorul britanic de automobile, lansează noua sa platformă electrică E-Sports, în colaborare cu Alpine, urmând ca primul model, dezvoltat pe această arhitectură, să debuteze în 2026. Oficialii companiei spun că E-Sports este cu 37% mai ușoară decât platforma care stă la baza modelului Emira, și va fi utilizată atât de Lotus, cât și de Alpin. În plus, cei doi producători sunt deschiși spre o posibilă tranzacție către alți constructori interesați. 

Planurile de viitor ale companiei conțin, de asemenea, investiții majore din partea chinezilor de la Geely, pentru lansarea a patru modele pur electrice în următorii cinci ani. Britanicii au spus că primul model care va debuta anul viitor, fiind urmat de un sedan cu alură de coupe, va fi un SUV asemănător ca dimensiuni cu Porsche Cayenne. În 2025, producătorul va scoate un rival pentru modelele Porsche Macan, iar în 2026 un model sport despre care nu se cunosc prea multe, însă cert este că va fi primul model care se va deplasa pe arhitectura E-Sports.

Mașinile dezvoltate pe noua platformă vor avea un ampatament cuprins între 2.470 și 2.650 de milimetri, fiind echipate cu o baterie de 66.4 kWh sau cu una de 99.6 kWh. Modelul sport vine cu un singur motor electric, care ar putea dezvolta 476 de cai putere. Britanicii au anunțat că vor lansa și o versiune mai puternică, cu două motoare, care ar putea produce în jur de 844 de cai putere. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>