Nissan va lansa doar vehicule electrificate în Europa din 2023 

Nissan este unul dintre puținii producători de automobile care a luat decizia de a nu investi în dezvoltarea de motoare cu ardere internă, care să îndeplinească viitoarele standarde de emisii Euro 7 ale Europei. În schimb, compania își va extinde gama de modele electrificate cu șase produse noi care vor veni chiar din vara acestui an. 

Producătorul vrea ca 75% din mixul său de vânzări la nivel european să provină din mașini electrificate până în 2026. Reprezentanții companiei spun că cele șase modele vin în familie și vor avea o diferențiere clară datorită tehnologiilor electrificate pe care Nissan le are sau la care lucrează în prezent. 

Gama actuală de modele Nissan prezente pe piața europeană include crossoverele Leaf, Micra și vehiculele comerciale ușoare Townstar și Primastar. Japonezii au introdus recent noi versiuni hibride ale modelelor Juke și Qashqai, o nouă actualizare de stil pe Nissan Leaf, însă au stopat producția și comercializarea supercarului GT-R.

Între timp, compania lucrează și la ecosistemul său de producție pentru a se asigura că este alimentat din surse regenerabile. Producătorul auto vrea să atingă neutralitatea totală a emisiilor de carbon până în 2050, cel puțin 30% din vânzările sale provenind de la vehicule pur electrice până la sfârșitul deceniului actual. 

Sursă: motor1.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>