Nissan va investi peste 1 miliard de euro într-o fabrică de baterii electrice

Producătorul japonez a confirmat planurile sale de electrificare a producțiilor din Sunderland, Marea Britanie, investiții estimate la peste 1 miliard de euro pentru construcția de baterii EV, mai mult decât atât, Nissan a anunțat că vor inaugura centrul britanic de operațiuni cu un nou model electric produs local. 

Noua inițiativă „EV36Zero” este finanțată în comun de Nissan, producătorul de baterii Envision AESC și Sunderland City Council. Potrivit anunțurilor oficiale lansate de Nissan, proiectul va fi un cumul format din vehiculele electrice, energia regenerabilă și producția de baterii, stabilind un plan pentru viitorul industriei auto. Totodată, fabrica va scoate aproximativ 6200 de locuri de muncă pe șantier și pe întregul lanț de aprovizionare, relatează Autocar. 

Nissan a dezvăluit recent planurile sale de extindere a uzinei din Sunderland, condusă de partenerul de inginerie Envision, pentru a furniza pachete de energie mai mari pentru Leaf, construit în Marea Britanie, în conformitate cu regulile de comerț exterior de după Brexit. 

Inițiativa EV36Zero a fost gândită să coincidă cu cea de-a 35-a aniversare de la construcția uzinei britanice, iar acum, o instalație cu totul nouă va furniza pachete de energie pentru toate vehiculele cu emisii zero ale producătorului japonez, în ideea de a crea „un ecosistem de producere a mașinilor electrice de primă lume”. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>