Nissan Qashqai câștigă o nouă opțiune hibrid e-Power în 2022

Crossoverul de familie câștigă o nouă opțiune hibrid e-Power în cursul acestui an, devenind primul model din Europa care va fi condus de tehnologia e-power actualizată a companiei. Sistemul de propulsie este o versiune îmbunătățită, utilizat pentru prima dată în Nissan Note din 2017. 

Alături de motorul turbo pe benzină cu trei cilindri de 1.5 litri și 152 CP, producătorul a introdus un propulsor electric care dezvoltă 30 CP. Folosind tehnologia introdusă pentru prima dată de marca premium deținută de Nissan, Infiniti, motorul este capabil să optimizeze emisiile și consumul în scenarii de consum redus sau să alimenteze bateria atunci când este utilizată mai multă putere. 

Compania spune că sistemul de propulsie oferă „o eficiență superioară a consumului de combustibil și emisii de CO2 mai mici” comparativ cu o mașină ICE obișnuită. „Am dezvoltat sistemul e-Power pentru a funcționa cât mai eficient și discret posibil în aceste circumstanțe”, a declarat David Moss, vicepreședinte senior pentru cercetare și dezvoltare de la centrul tehnic european al Nissan. 

„Nu există niciun compromis în ceea ce privește performanța de conducere. Accelerația este instantanee, datorită acționării pur electrice a roților și nu există nicio cutie de viteze care să întrerupă livrarea puterii.” Qashqai își va păstra opțiunea de motor pe benzină mild-hybrid de 1.3 litri alături de noul sistem e-Power, cu două puteri disponibile de 136 CP și 153 CP. Nissan nu a dezvăluit încă lista de prețuri pentru Qashqai e-Power, dar ne putem aștepta ca noul model să fie dezvăluit oficial la sfârșitul verii. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>