Nissan Navara va fi scos de pe piața europeană

Producătorul japonez a confirmat oficial că va stopa producția modelul Navara la nivel european. Drept urmare, uzina din Barcelona, locul în care s-au pus bazele liniilor de asamblare ale vehiculului, alături de versiunea Renault Alaskan, urmează să fie desființată la sfârșitul anului,în cadrul programului său de restructurare. 

Nissan a anunțat de la finalul anului trecut că intenționează să închidă uzina pe motiv că, în acest fel, și-ar putea atinge țintele de reducere a costurile. În mai 2020, tensiunile din Barcelona au dus la stoparea forțată a activității, care s-au suprapus ulterior peste perioada de pandemie, iar negocierile dintre sindicate și Nissan au dus la un acord prin care producătorul menținea activitatea producției până la sfârșitul anului curent, în dorința de a găsi un potențial cumpărător. 

În prezent, vânzările modelului european sunt dominate de Ford Ranger, care acoperă aproximativ 40% din totalul de 60.000 de unități. Pe locul al doilea se situează Toyota Hilux cu un procent de acoperire de 30%, iar restul se împarte între Nissan Navara și Mitsubishi L200. 

Potrivit planurilor aprobate de către alianța dintre cele două companii, ambele modele vor fi scoase de pe piața europeană începând din 2022, alături de versiunea Renault Alaskan. Producătorul francez a încercat să se remarce în segmentul pickup-urilor, dar încercarea sa a fost fără succes. 

Modelul japonez a fost unul dintre cele mai populare pickup-uri din Europa, iar în ultimii douăzeci de ani, Navara a făcut trecerea din mașină de lucru, în vehicul recreațional, care poate oferi confort și echipamente de ultimă generație. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>