Nissan GT-R nu mai este disponibil în Europa începând cu anul acesta

Producătorul japonez a anunțat oficial că cel mai puternic și îndrăgit model al său, Nissan GT-R, nu va mai fi disponibil în Europa începând cu anul acesta, însă rămâne prezent pe piețele din Japonia și în Statele Unite. Decizia producătorului vine în urma legislației europene care prevede reguli mult mai stricte stricte în ceea ce privește emisiile de CO2.

În mai multe țări, precum Olanda, Italia și Spania, modelul nu mai poate fi comandat, urmând ca în scurt timp să fie retras și de pe piețele din Germania și Belgia. De la debutul său oficial din 2017, GT-R a rămas, cu excepția unor schimbări minore de-a lungul timpului, aceeași model de producție, datorită tehnologiei ultra-avansate și a performanțelor de top introduse pe parcurs. 

Modelul este echipat cu faimosul motor V6 twin-turbo al lui Godzilla, care dezvoltă 573 CP. În cei 15 ani de la apariția pe piață, GT-R a primit versiuni Nismo, precum și de nouă ediție limitată, GT-R50 by Italdesign. Decizia producătorul vine la doar 6 luni după ce a retras modelul de pe piața din Australia, însă de data aceasta din cauza unor reglementări noi cu privire la testele de impact lateral. 

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>