Nissan a lansat o versiune cu motor hibrid pentru modelul Juke

Producătorul japonez a lansat o nouă versiune cu motor hibrid, echipată cu două motoare electrice cuplate la o unitate convențională de 1.6 litri, care dezvoltă împreună 143 de cai putere. Nissan Juke Hybrid va fi disponibil în Europa, vânzările estimându-se că vor începe din această vară.

Motorul pe benzină de 1.6 litri care livrează 94 de cai putere este cuplat la două motoare electrice, dintre care se spune că cel mai mare produce 49 de cai putere. Motorul electric mai mic produce 20 de cai putere și este activat doar în timpul pornirii de pe loc și în prima treaptă de viteză, după care este oprit. Plecarea se va face doar în regim electric, datorită acestui nou sistem. 

În regim de mers normal, Nissan Juke Hybrid va produce nu mai puțin de 143 de cai putere. Sistemul hibrid este alimentat de o baterie de 1,2 kWh și are o viteză maximă de 55 km/h în modul electric. Nissan susține că în modul urban, Juke Hybrid poate parcurge 80% din călătorie în modul pur electric, cu scurte opriri pentru reîncărcarea bateriei.  O cutie de viteze automată specială este, de asemenea, inclusă în sistem. 

Cutia de viteze automată a lui Juke Hybrid folosește ambreiaje în loc de inelele de distribuție tradiționale, astfel că există două trepte în modul electri și patru trepte pentru motorul termic. Trecerea dintre nivelurile de viteză se realizează fără utilizarea unui ambreiaj convențional. 

Comparativ cu modelele alimentate de motoare termice, există câteva mici diferențe vizuale la exterior. Prizele de aer din grilă au fost reduse ca dimensiuni, jumătatea inferioară a barei din față a fost modificată în scopuri aerodinamice, iar spoilerul din spate a fost remodelat. În ceea ce privește dotările tehnice, tehnologia e-Pedal, care se regăsește și pe vehiculul electric Leaf, este disponibilă acum și pe Juke Hybrid. O pedală controlează accelerația, decelerația și frânarea. 

Capacitatea de încărcare a portbagajului este de 354 de litri, adică cu 68 de litri mai puțin decât modelul standard, datorită amplasării acumulatorului. Chiar și așa, volumul poate fi extins la 1237 de litri prin rabatarea banchetelor din spate. Nissan nu a dezvăluit încă lista de prețuri, însă crossoverul japonez va fi disponibil pentru cumpărare în toată Europa din această vară. 

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>