New Hyundai Ioniq 5 EV va fi lasat pe 23 Februarie

Hyundai se pregateste pentru dezvaluirea primului model electric personalizat. Noua masina Ioniq 5, descrisa de marca ca fiind schimbarea fundamentala in abordarea designului BEV, va avea debutul saptamana viitoare, fiind si primul model de productie care se afla pe noua platforma electrica modulara (E-GMP) a lui Hyundai si Kia.

Compania coreeana sugereaza ca proiectarea modelului Ioniq 5, care are la baza acelasi concept din 2019 ofera un confort ce poate fi experimentat doar in cadrul vehiculele cu baterie electrica marca Hyndai, datorita proportiilor si pozitiei sale. 

Elementele noului design includ conceptul Parametric Pixels, care se refera la micile componente de iluminare in stilul pixelilor care infrumuseteaza partea frontala a masinii si o capota cu clapeta si roti optimizate pentru aeronave de 20 inci. SangYup Lee, presedintele executiv de la  Hyundai, este de parere ca masina stabileste un nou standard ce va clasa noul model in topul experientelor de proiectare BEV. 

Din cea mai recenta imagine a vehiculului, se poate observa o vedere restrictionala a interiorului, aratand modul in care podeaua plana de tip E-GMP va permite imbunatatirea designului interior. In schimb, inovatia principala o constituie portierele complet glisante, care permit patrunderea si iesirea din fiecare parte, pentru a fi utilizate in locuri inguste de parcare.  

Tehnologia folosita in construirea noului Ioniq 5 include un sistem Vehicle to Load (V2L) care ofera o sursa de alimentare de 3,5kW, 110 / 220v prin incarcare bidirectionala, conform afirmatiilor lansate de Hyundai. Incărcarea ultrarapida va completa pana la 100 de kilometri in doar cinci minute. 

Ioniq 5 este primul dintre cele trei vehicule electrice care urmeaza sa se bucure de atentia companiei in urmatorii patru ani. Vehiculul va fi urmat in 2022 de modelul sport electric Ioniq 6 care are la baza conceptul Prophecy low-slung si SUV-ul de dimensiuni mari, denumit Ioniq 7 care va aparea in 2024. Fiecare se va baza pe noua platforma modulara electrica globala, despre care se spune ca este capabila de Incarcare rapida, avand o raza lunga de actiune. Cu un ampatament lung si o podea plana, permite fiecarui model sa aiba un interior spatios, care, dupa afirmatiile companiei, va fi modelat pe „camere de zi inteligente”. 

Pana in 2025, Hyundai intentioneaza sa lanseze 16 modele electrice pentru a-si creste vanzarile anuale de vehicule electrice la peste jumatate de milion, echivalentul a putin peste 10% din incasarile sale totale in 2019. In ansamblu, grupul Hyundai Motor are in plan sa  realizeze o cota de piata globala de 5%. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>