Modelul de productie BMW i4 va fi pus in vanzare cu trei luni inaintea rivalului de la Tesla

Producatorul german a prezentat versiunea finala a noului sau model i4 si se pregateste sa lanseze versiunea cu trei luni inaintea rivalului de la Tesla, potrivit directorului executiv, Oliver Zipse, care a subliniat modul in care compania se pregateste pentru electrificarea gamei sale. Totodata, acesta a anuntat ca specificatiile complete vor fi anuntate in urmatoarele saptamani. 

Modelul i4 va fi pus in vanzare alaturi de modelul hatchback electric i3, noul SUV iX3 de dimensiuni medii si modelul pilot iX din gama electrica extinsa a brandului de lux. Pana in 2023, BMW va lansa pe piata globala 12 vehicule pur electice, cu o optiune EV disponibila in 90% din segmentele sale actuale de piata. Debutul specificatiei de productie a i4 vine odata cu dezvaluirea planului de revzuire radicala a abordarii sale pentru dezvoltarea masinilor electrice din 2025. 

Vehiculul se bazeaza pe o versiune modificata a platformei CLAR, care sta la baza seriei 3 si seriei 4 actuale si care dispune de baterii cu o capacitate de pana la 80kWh. De asemenea, va fi disponibila o varianta entry-level, cu tractiune spate, cu o baterie mai mica, cazul modelului iX de dimensiuni mai mari. Totodata, i4 va utiliza noul sistem de operare iDrive din generatia a opta BMW, partajat cu flagship-ul iX, care permite actualizari over-the-air si reduce considerabil numarul de comenzi fizice din cabina. 

Articolul precedent

Guvernul britanic va investi 3 milioane de lire sterline in testarea de combustibil alternativ pe baza de hidrogen

Aston Martin Vantage va avea debutul pe 22 martie

Articolul urmator