Mercedes EQS anunta intentia producatorului de a electrifica intreaga Clasa G

Noul Mercedes EQS urmeaza sa fie lansat in cateva zile după dezvaluirea oficiala a interiorului sau, impreuna cu autonomia maxima de aproximativ 769 kilometri intre incarcari. Vehiculul este primul model care se deplaseaza pe arhitectura modulara a companiei pentru masinile electrice de lux si de clasa executiva. 

Conform Oficiului de Proprietate Intelectuala al Uniunii Europene (EUIPO), numele EQG 580 si EQG 560 au fost depuse recent de catre Daimler AG, din 1 aprilie 2021. Retrospectiv, denumirea EQG a fost de fapt inregistrata inca din 2016 si ar trebui sa semnfice posibilul apelativ pentru versiunea electrica din Mercedes G-Class. 

Potrivit Motor1.com, rapoartele despre clasa G electrica de intrare au aparut inca din 2019, cand directorul executiv al companiei inca din 2019, cand directorul executiv Ola Källenius, confirma acest lucru printr-un mesaj postat de seful de transformare digitala, Sascha Pallenberg. Ulterior, in octombrie anul trecut, Mercedes-Benz a reconfirmat stirea printr-o lansare oficiala a planului companiei de a vedea vehiculele electrificate reprezentand mai mult de jumatate din vanzarile sale globale pana in 2030.

Chiar daca nu se cunosc prea multe informatii oficiale, Mercedes a spus ca „legenda va creste si se va electriza”. Cronologia este, de asemenea, neclara, desi se asteapta ca noua generatie G-Class 4×4 Squared sa ajunga pana la mijlocul lui 2022. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>