Mercedes-Benz EQB din 2021 vine cu 288 CP și 418 km autonomie

Gama de vehicule electrice Mercedes-Benz continuă să crească odată cu lansarea oficială a noului EQB care va avea loc la Salonul Auto din München anul acesta. Vehiculul se bazează pe arhitectura GLB și a fost conceput să rivalizeze cu Audi Q4 E-tron. 

Primele variante care urmează să fie lansate pe piața europeană sunt EQB 300 4Matic cu tracțiune integrală, care produce 225 CP, și gama EQB 350, care dezvoltă până la 288 CP, ambele modele atingând o viteză maximă de 160 km/h. Fiecare dintre cele două vehicule folosește o baterie litiu-ion de 66 kW, produsă de compania germană Deutsche Accumotive, situată sub scaunul din spate.

La fel ca în cazul modelului EQA de dimensiuni mai mici, cu care împărtășește elementele cheie ale trenului său de rulare, EQB primește propriile caracteristici de stil exterior, printre care și noua grilă, concepută pentru a-l diferenția de motorul cu ardere internă. 

Există, totodată, benzi luminoase și bare de protecție noi în față și în spate, iar dimensiunile roților oscilează între 18 și 20 inci. Mai mult, clienții pot comanda noul vehicul cu pachetul opțional  AMG Line care aduce, printre alte detalii personalizate, bare de protecție cu design unic și roți de 20 inci.

În interior, producătorul a introdus elemente grafice digitale unice, inclusiv iluminarea ambientală și o nouă culoare aurie cu tentă rozalie pentru gurile de aerisire cu efect de aluminiu și panourile de bord.

Sursă foto: daimler.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>