Mazda va lansa trei modele electrice și cinci vehicule plug-in până în 2025

Producătorul de automobile a dezvăluit recent planurile despre electrizarea portofoliului său de vehicule până în 2050. Pentru a oferi o gamă exclusiv EV, compania va investi treptat sume considerabile. Potrivit surselor, producătorul japonez intenționează să scoată pe piață nu mai puțin de cinci vehicule hibride până în 2025, alături de alți cinci hibrizi plug-in și trei mașini pur electrice. 

Viitoarele modele se vor deplasa pe noua platformă SKYACTIV EV Scalable Architecture, dedicată exclusiv vehiculelor electrice și care va servi ca bază pentru mai multe vehicule de diferite dimensiuni și stiluri de caroserie programate să apară până la sfârșitul deceniului, relatează Motor1.com. Mazda estimează că până în 2030, mai bine de un sfert din produsele sale vor fi mașini cu zero emisii de carbon. 

Pe lângă planurile de electrificare, se pare că producătorul japonez lucrează un sistem de conducere autonom mai avansat. Mazda Co-Pilot Concept a fost programat pentru debutul oficial în cursul anului viitor și se vehiculează că va fi oferit cu tracțiune spate și motoare cu șase cilindri. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>