Mazda CX-60 PHEV cu peste 300 de cai putere se pregătește pentru debutul european din martie

Producătorul japonez de automobile a anunțat că lansarea noul SUV CX-60 PHEV a fost programată oficial în data de 8 martie. Mașina este alimentată de un motor hibrid, cu încărcare la priză, care produce peste 300 de cai putere. Mazda plănuiește să introducă începând cu 2022 o nouă linie de SUV-uri, CX-60 PHEV fiind primul din gama modelelor de dimensiuni mai mari. 

În ceea ce privește specificațiile de sub capotă, noul CX-60 PHEV dispune de un motor hibrid plug-in, așa cum sugerează și numele său. Unitatea este compusă dintr-un propulsor electric și un motor termic de 2.5 litri cu patru cilindri în linie, ansamblul dezvoltând o putere totala de peste 300 CP. Mazda nu a oferit încă informații suplimentare despre performanță sau despre autonomia electrică.

Producătorul a anunțat, totodată, că la scurt timp după lansarea noului CX-60 PHEV, i se va alătura pe piața europeană și versiunea CX-80. Modelul primește trei rânduri de scaune, și, mai mult ca sigur, va beneficia de un propulsor hibrid. Pe lângă aceste două modele, viitoarele CX-70 și CX-90 vor completa de SUV-uri mari a mărcii japoneze. 

Sursă: mazda.ro

Sursă fotot: caranddriver.com

Articolul precedent

Ce avantaje îți oferă autoturismele rulate de la Auto Schunn România?

La comandarea noului Lexus LC de ultimă generație, clienții pot opta acum pentru eleronul inspirat din aviație 

Articolul urmator