Mazda CX-30 2.5 Turbo 2021 poate deveni noul Hot Hatch

Noua tendinta de incrucisare a marcilor este adoptata si de producatorul japonez, incearcand sa valorifice noul model Mazda CX-30, care are un design asemanator cu cel al hatchback-ului Mazda 3. Ambele vehicule sunt construite pe aceeasi platforma, avand elemente de design comune atat in interior, cat si exterior. 

Varianta anterioara CX-30 venea cu un motor de 2.5 litri si 186 de cai putere, ceea ce a starnit nemultumiri in randul cumparatorilor. Mazda a remediat aceasta problema, introducand noului model un motor turbo mai puternic. Din gama vehiculelor japoneze, doar Miata si CX-3 de dimeniuni mici mai beneficiaza de motorul 2.5 Turbo 2021 care, cu un combustibil premium, ajunge la 250 de cai putere. Adaugand noul motor, creste si greutatea SUV-ului cu aproximativ 120 de kilograme. Totodata, pe baza combustibilului EPA, creste si economia automobilului. 

In testarea ultimului sedan Mazda 3 cu tractiune integrala, trecerea de la motorul de baza la versiunea turbo a scazut timpul pentru a ajunge la 100 kmh de la 7,3 la 5,6 secunde. Noul CX-30 Turbo nu a fost inca testat, dar se asteapta o imbunatatire similara fata de modelul obisnuit. Aceasta acceleratie ar clasa modelul ca fiind unul dintre cele mai rapide SUV-uri subcompacte. BMW, Jaguar, Mercedes-AMG si Mini vand crossover-uri mici, sportive, cu aproximativ 300 de cai putere, dar percep preturi mult mai mari in comparatie cu modelul CX-30 Turbo. 

Fata de versiunile anterioare, diferenta esentiala consta in adaugarea unui mod off-road pentru controlul stabilitatii si programarea tractiunii integrale, care distribuie mai bine puterea motorului intre cele patru roti, atunci cand masina se afla pe un teren alunecos.

Articolul precedent

Productia seriei 7 G70 de la BMW ar putea incepe in iulie 2022

Jaguar Land Rover declara 2.000 de concedieri la nivel global

Articolul urmator