Materialul lemnos – ideal pentru casele eco-friendly

După cum probabil ştim deja cu toţii, construcţiile de case ecologice au impactul cel mai redus asupra mediului, şi asta mai ales atunci când sunt folosite în procesul de realizare materiale 100% naturale, aşa cum este lemnul masiv spre exemplu, foarte popular în rândul constructorilor de case eco, datorită numeroaselor proprietăţi pe care le are.

Beneficiile utilizării lemnului masiv pentru locuinţa ta

În cazul în care eşti adeptul caselor ecologice, cu siguranţă ştii deja faptul că lemnul masiv este unul dintre cele mai recomandate materiale de construcţie utilizate fie pentru structura acoperişului, fie pentru pardoseală. Şi asta deoarece oferă numeroase avantaje importante pentru siguranţa şi confortul casei tale, pe care trebuie să le ai în vedere, după cum urmează:

Durabilitate şi rezistenţă în timp. Lemnul masiv este foarte longeviv, iar odată ce este îngrijit corect, poate avea o durată de viaţă mai mare de 100 de ani şi o rezistenţă la fel de crescută în faţa oricăror pericole care pot apărea. 

Carbon-pozitiv. Acest lucru se traduce prin faptul că lemnul are capacitatea de a absorbi dioxidul de carbon, astfel încât amprenta de carbon este mult mai mică decât în cazul oţelului sau betonului spre exemplu.

Păstrează căldura. Lemnul masiv are nişte calităţi termoizolatoare foarte bune, întrucât are puterea de a reţine de şapte ori mai multă căldură comparativ cu plăcile ceramice şi de zece ori mai multă căldură decât betonul, ceea ce înseamnă automat o eficienţă maximă din punct de vedere energetic, prin reducera costurilor la încălzire. . Datorită acestei proprietăţi, lemnul masiv este cel mai recomandat material pentru uşi şi ferestre de exemplu. 

De asemnea, dincolo de proprietăţile termoizolatoare pe care le are, lemnul este un material care asigură şi o performanţă acustică mare.

Material 100% natural. În comparaţie cu alte materiale folosite în construcţii, materialul lemnos este realizat într-un mod natural, fiind trecut doar prin procesul necesar de tăiere, fără a mai fi folosite şi alte proceduri care pot avea un impact destul de negativ asupra mediului înconjurător.

Absoarbe şi reglează umiditatea. Lemnul are capacitatea de a absorbi umiditatea resimţită în încăpere şi de a o elibera înapoi atunci când aerul devine uscat, asigurând confortul optim necesar. Acest lucru este foarte benefic dacă ne gândim la faptul că o umiditatea cât mai potrivită a aerului reduce la minimum dezvoltarea mucegaiului sau a altor bacterii dăunătoare.

Dacă eşti interesat să cumperi o casă ecologică care să aibă acoperişul sau pardoseala realizate din lemn masiv, află că Dumbrava 47 este soluţia. Acest complex este compus din şase case, fiecare dintre ele având plafonul parterului, structura acoperişului şi podelele realizate din material lemnos, tratat antifungic, ignifug, anticarii, insecticide şi radiaţii UV, astfel încât tu să ai parte de siguranţă maximă şi confortul necesar pentru o perioadă cât mai lungă de timp!

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>