Mașinile cu motoare convenționale sunt mai fiabile decât versiunile electrice

În ultimii ani, mașinile electrice au devenit din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, în ciuda performanțelor oferite, un nou studiu arată că vehiculele cu motoare convenționale sunt mai fiabile decât cele cu zero emisii. Pe lângă noile reglementări care obligă producătorii să vândă numai versiuni EV din 2030, mașinile cu propulsie alternativă sunt, în teorie, mai fiabile decât cele cu motoare termice.

Potrivit unui studiu realizat de Which?, vehiculele electrice nu sunt la fel de fiabile ca cele convenționale. Raportul arată că șoferii au depistat mai multe probleme în primii 4 ani, comparativ cu proprietarii de mașini convenționale. Studiul a avut la bază un eșantion format din 48.000 de participanți și 57.000 de mașini, dintre care 2.184 erau electrice. Aproximativ 39% dintre șoferii mașinilor au raportat probleme în primii 4 ani de utilizare, comparativ cu doar 29% dintre posesorii de mașini cu motoare pe benzină care au avut probleme în același interval de timp. 

Cele mai frecvente probleme au fost legate de partea de software, care au necesitat până la cinci zile pentru a fi reparate, în comparație cu o intervenție de trei zile pentru mașinile pe benzină și patru zile pentru diesel. Marca cu cel mai scăzut grad de fiabilitate a fost Tesla. Aproximativ 39% dintre proprietari au înregistrat cel puțin o defecțiune în decurs de 4 ani de la deținere, iar 5% dintre probleme includeau defecțiuni sau dificultăți la pornire. La celălalt capăt al scalei se afla Kia cu e-Niro. Doar 6% dintre proprietari au raportat o defecțiune și numai 1% au avut defecțiuni majore.

Sursă: carscoops.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>