Mașina Prințesei Diana din 1981 va fi scoasă la licitație

Un automobil Ford Escort, oferit Prinţesei Diana de Prinţul Charles cu ocazia logodnei lor, în mai 1981, cu două luni înainte de nunta regală, va fi scos la licitaţie după ce actualul său proprietar, care a păstrat secretă originea vehiculului timp de peste 20 de ani, a decis să îl vândă, informează Newsweek. 

Prinţesa Diana a încetat să-l folosească la scurt timp după ce l-a născut pe prinţul William în 1982. Ulterior, maşina a intrat în posesia unui comerciant de antichități în schimbul sumei de 6.000 de lire sterline. Mai târziu, în 2000, vehiculul a ajuns în colecția de mașini a uneia dintre cele mai mari admiratoarele ale familiei regale, care a păstrat-o în condiții optime până în prezent, fără să dezvăluie istoricul maşinii în faţa cunoscuților. 

Lewis Rabett este reprezentantul casei de licitaţii Reeman Dansie din Colchester și a explicat că vehiculul a stat ascuns timp de mai bine de 20 de ani. În prezent, automobilul se află într-o stare de conservare impecabilă, vopseaua și tapițeria fiind cele originale. 

Potrivit specialiștilor, prețul estimat este cuprins între 34.840 și 46.455 de euro, mașina de colecție urmând să fie vândută în cadrul licitaţiei regale care va avea loc pe data de 28 iunie, eveniment organizat de casa Reeman Dansie cu prilejul aniversării a 40 de ani de la nunta prințesei cu prinţul Charles. Se pare că mașina a atras un interes deosebit din partea mai multor colecționari de pe continentul american.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>