Markus Duesmann, șeful Audi, anunță că modelele Q2 și A1 nu vor primi o nouă generație

Producătorul german a anunțat că două dintre modelele sale nu vor primi o noua generație, din dorința mărcii de a se contra exclusiv pe versiunile mai mari care aduc un profit mai consistent companiei. Audi Q2 și A1 fac parte din gama de vehicule „entry-level”, cunoscute ca fiind mai accesibile publicului larg. 

Crossover-ul a debutat pentru prima dată în 2016, iar în urmă cu aproximativ doi ani a primit un facelift. Modelul A1, pe de altă parte, are mai multă experiență, debutând  în 2010 la Salonul Auto de la Geneva. Crossover-ul a debutat în 2016, iar în urmă cu circa doi ani modelul a primit un facelift. 

De cealaltă parte, ajuns la a doua iterație, A1 are mai multă experiență, fiind prezentat în 2010, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Din câte se pare, însă, niciuna dintre aceste două versiuni de serie nu va primi o nouă generație. Anunțul a fost făcut chiar de șeful companiei, Markus Duesmann, într-un interviu public. 

A1 și Q2 vor fi retrase după modelele din generația actuală, când A3 va deveni efectiv punctul de intrare în gama Audi de la nivel global. Mai departe, compania va lansa ultimul său vehicul nou echipat cu un motor cu combustie în 2026, înainte de a termina producția de mașini ICE în 2033. Cu toate acestea, asamblarea vehiculelor pe benzină ar putea continua încă câțiva ani în China, în funcție de cererea de piață. 

Între timp, gama se va extinde prin introducerea noului Q6 E-Tron, primul model al companiei care se bazează pe platforma PPE, dezvoltată în colaborare cu Porsche. Pe continentul asiatic, mai exact în China, sursele anunță lansarea unui nou SUV, bazat pe Volkswagen Atlas. Audi Q6, după cum este numit, se spune că va sosi mai devreme în cursul acestui an. Tot în 2022, producătorul intenționează să dezvăluie noul E-Tron, despre care se crede că își va schimba numele în Q8 E-Tron, pentru a reflecta mai bine poziționarea sa în gamă. 

Sursă: motor1.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>