Lotus anunță că noul SUV electric va fi denumit Eletre. Debutează în 29 martie

Cu doar o zi înaintea lansării oficiale, constructorul britanic de automobile confirmă că primul său SUV cu zero emisii va fi denumit Eletre. Dezvoltat sub numele de cod Type 132, rivalul Porsche Cayenne va fi produs la uzina din Wuhan, China. Prezentările anterioare au dezvăluit că vor exista o mulțime de funcții aerodinamice implicate în designul SUV-ului, inspirat de la modelele Evija și Emira, pentru a-și maximiza autonomia. 

Pe lângă elementele aerodinamice active, modelul va integra un instrumentar de bord digital și tehnologii de ultimă generație, inclusiv LiDAR. Sistemul de propulsie rămâne, însă, necunoscut. Specificațiile dezvăluite anterior au menționat baterii cu o capacitate cuprinsă între 90 și 120 kWh, cu arhitectură la 800 V, accelerând de la 0 la 100 km în doar 3 secunde, cel mai probabil în cazul versiunii de top.

Lotus își propune să devină un brand dedicat exclusiv mașinilor electrice – SUV-ul Eletre reprezentând primul dintre viitoarele modele. După Eletre, în 2023 producătorul va prezenta un coupe cu patru uși, fiind urmat de un SUV electric mai mic în 2024 și de o mașină sport care ar trebui să sosească un an mai târziu. 

Sursă: autoevolution.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>