Lexus LF-Z electrificat dezvaluit ca un concept dotat cu tehnologie de ultima generatie

Noul Lexus LF-Z electrificat este un concept cu emisii zero, care deschide calea pentru o serie de modele de productie mai ecologice, urmand sa fie lansate pana in 2025. Producatorul vrea sa introduca 20 de masini hibrid, hibrid plug-in si propulsie pur electrica pana la mijlocul deceniului. 

Conceptul Lexus ia forma unui SUV mai subtire, cu o linie de acoperis in stil fastback si o aripa centrala care include geamul din spate. De asemenea, vehiculul vine cu lumini LED in fata si in spate, dar si cu roti si camere laterale supradimensionate in loc de oglinzi conventionale. 

Asa cum s-a vazut probabil pe unele modele electrice de ultima generatie, LF-Z Electrified inlocuieste manerele traditionale cu cele electronice, care apar doar atunci cand se doreste folosirea lor. Este de mentionat ca acoperisul masiv din sticla isi poate modifica transparenta, in functie de dorinta pasagerilor, iar interiorul avangardist dispune de o cabina minimalista cu patru locuri, unde numarul de comenzi conventionale a fost redus drastic. 

Lexus nu aprofundeaza specificatiile tehnice, spunand doar ca LCF-Z se deplaseaza pe o platforma electrica si foloseste transmisia Direct4, echipata cu motoare electrice duale „de mare putere”, care permit o tractiune integrala, cu posibilitatea de a trece la tractiunea spate sau fata, dupa cum este necesar. 

In efortul sau de a intensifica dezvoltarea EV in urmatorii ani, producatorul auto va inaugura un centru de tehnologie si de afaceri la Toyota Technical Center Shimoyama (TTCS) in Japonia, in martie 2024. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>