Lexus dezvăluie două noi vehicule off-road la Salonul Auto de la Tokyo

Producătorul japonez a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo două vehicule noi de teren, despre care compania spune că întruchipează eforturile sale „de a realiza o societate neutră în carbon”. Este vorba despre conceptul Lexus ROV (Recreational Off-Highway Vehicle), în două locuri, echipat cu un motor de 1.0 litri cu trei cilindri pe hidrogen, dezvăluit pentru prima dată în decembrie 2021, și o versiune robustă a hibridului NX 450+, denumită oficial NX PHEV Offroad, vopsită într-o culoare specială de oxid de fier.

Lexus spune că ROV-ul este capabil să ofere o experiență de condus complet nouă, fiind primul model alimentat de hidrogen al companiei. Vehiculul măsoară 3,1 m lungime, 1,7 m lățime și 1,8 m înălțime. Producătorul a explicat că modelul a fost construit folosind un cadru de țeavă robust care contribuie la greutatea redusă a mașinii. În interiorul cabinei, clienții vor găsi scaune din piele sintetică și un volan din piele, inclusiv o bară luminoasă poziționată în partea de sus a vehiculului.

Conceptul NX PHEV vine echipat cu anvelope off-road de 17 inci, șine de acoperiș într-o nuanță de negru mat și un spațiu special pentru transport, montat pe acoperiș. Sub capotă, clienții vor găsi același același grup motopropulsor hibrid cu patru cilindri în linie de 2.5 litri văzut pe versiunea standard NX 450+. „Conceptele expuse reprezintă cele două modele care întruchipează eforturile companiei de a realiza o societate neutră în carbon, de a extinde opțiunile clienților, de a sugera diversificarea și extinderea stilurilor de viață și, nu în cele din urmă, de a oferi noi valori care depășesc așteptările”, a spus Lexus. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>