Lexus confirmă lansarea unui model pur electric până la sfârșitul anului

Lexus și-a făcut cunoscută ambiția în ceea ce privește lansarea unui vehicul cu emisii zero, programat pentru debutul oficial din martie. Conceptul LF-Z Electrified deschide calea unei game noi de modele electrificate, producătorul intenționând să lanseze pe piață nu mai puțin de 10 mașini noi sau îmbunătățite cu motor electric până în 2025. Mai mult decât atât, constructorul japonez tocmai a confirmat apariția primului model dintr-o gamă vastă de mașini hibrid plug-in, mai târziu în acest an. 

Lexus anunță că primul său PHEV va fi un model pentru piața de masă, dar care va fi urmat de un alt vehicul electric complet nou în 2022, potrivit unui comunicat de presă care detaliază strategia de electrificare a mărcii. Totodată, firma japoneză promite că, prin utilizarea electrificării cunoștințele pe care le-a dobândit de-a lungul anilor în domeniul vehiculelor hibride, va „crea o nouă valoare și o experiență de conducere unică pentru mașinile electrice Lexus”. 

În prezent, producătorul asiatic vinde nouă modele electrificate în aproximativ 90 de țări din întreaga lume, iar anul trecut, aproximativ 33% din vânzările mărcii la nivel mondial au fost modele electrice. Mai mult decât atât, din aprilie 2005, marca de lux a livrat clienților săi peste două milioane de vehicule hibrid și electrice. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>