Lansarea noului Volkswagen ID.5 a fost amânată din cauza lipsei de componente

Volkswagen va amâna lansarea viitorului său crossover electric ID.5 din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru o publicație germană că lansarea a fost reprogramată pentru începutul lunii mai, deoarece nu dispun de suficiente cablaje pentru a construi modelele demonstrative pe care trebuie să le trimită dealerilor. 

Producătorul german a dezvăluit noul ID.5, o variantă coupe a lui ID.4, spre sfârșitul anului trecut, producția mașinii urmând să înceapă încă din luna ianuarie la uzina din Zwickau, Germania. Modelul este oferit în versiuni de până la 299 de cai putere și promite o autonomie de până la 520 de kilometri. În plus, poate fi comandat și în România, la un preț de pornire de 50.100 de euro. 

Deși unele fabrici din țară funcționează încă, invazia rusă a dus la reducerea producției de cablaje și alte componente importante, fapt ce i-a determinat pe o parte dintre producătorii de automobil, precum Porsche și Audi, să întrerupă linia de asamblare din anumite fabrici. Se preconizează că producția la Zwickau va fi reluată săptămâna viitoare. 

Sursă: carscoops.com

Articolul precedent

Aston Martin pregătește un rival hibrid pentru Ferrari 296 GTB de 830 CP 

Lotus anunță că noul SUV electric va fi denumit Eletre. Debutează în 29 martie

Articolul urmator