Lamborghini Urus stabileste recordul de viteza pe gheata

Intr-un eveniment organizat de compania de curse LAV, Lamborghini a stabilit un record de viteza pe gheata, marcand 298 de kilometri pe ora. Este pentru prima data cand compania italiana participa la Zilele vitezei, festivalul anual dedicat stabilirii vitezei record pe gheata. 

Evenimentul a avut loc la lacul Baikal din Rusia, iar in ciuda conditiilor precare, Urusul a inregistrat o viteza mai mare in timpul alergarilor de antrenament, cronometrand 302 km pe ora. Supercarul a stabilit, de asemenea, un record de 1.000 de metri la viteza medie de 114 kmh. La volanul SUV-ului se afla Andrey Leontyev, detinatorul recordului rus de 18 zile Days of Speed. Federatia Rusa de Automobile a supravegheat cursa si urmeaza sa publice datele oficiale luna viitoare. 

In ciuda lansarii oficiale, este de mentionat ca cel mai mare record de viteza inregistrat pe gheata a avut loc in Golful Botniei din Finlandade in 2013, supercarul Audi RS6 atingand viteza de 335,7 km pe ora. 

Lamborghini Urus este primul vehicul utilitar Super Sport din lume care imbina o versiune sport cu functionalitatea unui SUV. Propulsat de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care produce 650 CV si cuplu de 850 Nm, Urus face un sprint in doar 3,6 secunde si atinge o viteza maxima de 305 kmh. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>