Kia K8 Sedan vine cu mai multa putere decat modelul Cadenza

Luna trecuta producatorul auto a retras oficial modelul Cadenza K7, dezvaluind imagini exterioare ale noului K8. Totodata, au aparut si specificatiile tehnice pentru sedanul care se intinde acum pana la 197.4 inci lungime. 

Modelul de noua generatie este alimentat de un motor pe benzina V6 de 3.5 litri care produce 296 CP, cu sase cap putere mai mult decat motorul V6 de 3.3 litri al lui Cadenza. Cuplul este, de asemenea, crescut, acum la 265 lire-picioare, mai mult decat sedanul scos de pe piata auto. Totodata, Kia introduce un sistem de tractiune integrala pentru aceasta varianta de top. 

K8-ul de dimensiuni medii se va baza pe un grup de propulsie mai mic cu patru cilindri de 2.5 litri, producand 195 CP si 248 Nm. Ambele motoare 3.5 si 2.5 vor fi conectate la o transmisie automata cu opt trepte. O varianta de baza este, de asemenea, planificata cu un motor de 1.6 litri si este programata sa soseasca in urmatoarele luni.

Inainte de a ajunge pe toate pietele globale, Kia va scoate la vanzare noul K8 luna viitoare mai intai in Coreea de Sud. Sedanul cu un design elegant nu va aparea prea curand in SUA, avand in vedere ca modelul K900 este deja axat pietei americane. Situandu-se deasupra sedanelor Rio, Forte si K5, modelul sportiv Stinger este inca disponibil, primind recent un tampon cu o putere mai mare pentru versiunea din 2022.

Articolul precedent

Noul SUV Hyundai Alcazar se pregateste pentru debutul din luna aprilie

Porsche Taycan vine cu o viteza mai mare si cu o incarcarea mai rapida

Articolul urmator