Kia EV6 a fost desemnată Mașina Anului 2022 în Europa

Noul model electric Kia EV6 a fost desemnat câștigătorul titlului Mașina Anului 2022 în Europa. Este pentru prima dată când Kia câștigă un astfel de titlu, obținând 279 de puncte din partea juriului format din 61 de jurați din 23 de țări. Podiumul a fost completat de Renault Megane E-Tech, care a obținut 265 de puncte, și Hyundai IONIQ 5, cu 261 de puncte.

Lansat anul trecut, modelul electric se deplasează pe platforma dedicată Electric-Global Modular Platform (E-GMP) și este primul vehicul lansat sub noua filosofie de design a mărcii, „Opposites United”. Kia EV6 este disponibilă cu două capacități de baterie: 58 și 77,4 kWh, iar în regim WLTP, propulsorul electric dezvoltă puteri cuprinse între 167 până la 576 de cai putere, având o autonomie de până la 528 de kilometri. Modelul este disponibil atât în ​​configurații cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală. 

În urma votului reprezentanților media, următoarele trei modele s-au clasat în ordinea următoare: Peugeot 308 cu 191 de puncte, Skoda Enyaq iV cu 185 de puncte, Ford Mustang Mach-E cu 150 de puncte și Cupra Born cu 144 de puncte. 

Sursă: 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>