Kia Ceed Sportswagon PHEV a fost scoasă din vânzare la doar un an după lansarea pe piață

Producătorul sud-coreean a scos din vânzare versiunea hibrid plug-in a modelului Ceed Sportswagon ca parte a unei actualizări mai ample a liniei de producție, detaliată săptămâna trecută, informează Autocar. Kia va continua să ofere pe piața auto un model Xceed plug-in, însă face referire la micul său SUV crossover, despre care un purtător de cuvânt al companiei a spus că este de două ori mai popular decât actualul Sportswagon. 

Gama de modele Ceed va rămâne neafectată, iar modelul Sportswagon va putea fi achiziționat cu motoare pe benzină de 1.0 litri și 1.5 litri turbo pe lângă opțiunea diesel hibrid de 1.6 litri. Potrivit producătorului, familia de mașini Ceed își menține poziția ca cea mai populară gamă a firmei, în ciuda vânzărilor trecătoare ale modelului Sportswagen PHEV. Totodată, este de menționat și faptul că restul modelelor din gama Kia își vor păstra și versiunile hibrid plug-in.

Modelul Sportswagon care a debutat prima dată în 2017 a folosit același grup de propulsie ca cel de pe Niro PHEV, condus de un motor pe benzină de 1.6 litri alături de un propulsor electric de 79 CP pentru roțile din față. O baterie litiu-ion de 8,9 kWh a furnizat puterea electrică a mașinii și a oferit până la 56.327 kilometri de autonomie exclusiv electrică.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>