Jeep a rechemat în service aproape 100.000 de modele noi din cauza problemei legate de software-ul Airbag

Producătorul american a rechemat nu mai puțin de 100.000 de modele Jeep Grand Cherokee L, Wagoneer și Grand Wagoneer înapoi în service, pentru rezolvarea unei probleme legate de un software care ar putea dezactiva airbagurile vehiculului. Cea mai mare parte dintre mașinile rechemate fac parte din gama Grand Cherokee L, estimandu-se că au fost afectate circa 88.000 din numărul total. 

Problema depistată se datorează unei versiuni eronate de software care a fost plasată în vehicule la momentul asamblarii. Odată activate aceste defecțiuni, codurile de diagnosticare ale mașinii nu vor notifica șoferul. Cu alte cuvinte, vehiculul nu avertizează proprietarii că există o problemă la nivelul airbag-urilor, ceea ce ar putea duce la situații extrem de periculoase în caz de accident rutier. 

Stellantis spune că avizele vor fi trimise proprietarilor până la sfârșitul lunii decembrie. Din fericire, remedierea acestor defecțiuni se poate realiza printr-un proces simplu și rapid. Compania raportează că proprietarii trebuie numaidecât să se prezinte cu mașina în service pentru reprogramarea unității OCR.

Deși informațiile sunt oarecum limitate cu privire la această problemă, nu sunt de bun augur, având în vedere că este a doua rechemare pentru noile modele Jeep într-o lună. La sfârșitul lui octombrie, producătorul a emis o rechemare care viza 7.000 de modele Grand Cherokee L pentru o problemă legată de activarea luminilor în mers (faza lungă). 

Sursă: jalopnik.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>