Japonezii se pregătesc pentru inaugurarea noii game de mașini electrice Toyota bZ4X. Acesta ar putea fi începutul unei ofensive puternice pe piața EV-urilor

Toyota și Lexus au intrat agresiv pe piața mașinilor electrice în vreme ce întreaga industrie auto se pregătea să încheie anul 2021 pe fondul crizei de de semiconductori. Producătorul japonez a făcut un anunț important în luna decembrie a anului trecut. Una dintre cele mai mari companii auto din lume a dezvăluit planurile sale de a trece la o gamă electrificată complet până în 2030. 

Akio Toyoda, președintele companiei, a anunțat într-un eveniment transmis în direct că producătorul japonez și marca înrudită Lexus vor lansa 30 de modele electrice până la sfârșitul deceniului. La evenimentul din decembrie, Toyota a dezvăluit nu mai puțin de 15 modele noi, integral electrice, cu excepția versiunii Toyota bZ4X pe care am văzut-o deja. 

Niciun alt producător de automobile nu a mai făcut așa ceva până acum. Mulți au dezvăluit planuri și obiective, modele electrice care urmează să fie lansate sau concepte de producție, însă nicio altă companie nu a prezentat fiecare etapă a planului de electrificare cu exemple de  vehicule care vor ajunge în cele din urmă la showroom-urile din întreaga lume. În ciuda diversității prezentate în cadrul evenimentului, multe dintre vehiculele electrice afișate sunt încă la stadiu de concept, motiv pentru care multe vor arăta diferit în momentul în care vor intra în liniile de producție. 

Cu excepția crossover-ului Toyota bZ4X, care va fi pus în vânzare anul viitor, și a geamănului său Lexus RZ, care este aproape gata de rulare, anunțul companiei a stârnit un interes deosebit în rândul rivalilor săi, printre care  Mazda, Honda și Subaru, producători care se situează într-un stadiu incipient atunci când vine vorba de electrificarea industriei auto. 

Printre vehiculele electrice prezentate, se numără un crossover sub-compact destinat piețelor din Europa și Japonia, două SUV-uri de dimensiuni mai mici, un SUV de dimensiuni mai mari, un sedan, o mașină sport, un off-roader cu referire la modelul FJ Cruiser și o versiune tip pick-up.

Sursă: carsguide.com.au 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>